Stränder

Kefalonia är en stor ö och här har man också ett stort urval av olika stränder. Här finns långa gyllengula sandstränder, som Makris Gialos i Lassi, men också osannolikt vackra och lysande vita klapperstensstränder som Myrtos (som utsetts till en av världens vackraste stränder) och Antisamos utanför Sami.

Myrtos
Strändernas strand på Kefalonia. Uppifrån vägen är det nästan så att man tappar andan när man tittar ner på stranden. Bilvägen ner är lång, men vägarna är bra, så det är bara till att ta det lugnt. Har man tur kan man se när någon öbo fångar bläckfisk ute i det blåturkosa vattnet.

Makris Gialos
Jättefin och lång sandstrand i Lassi. Inte lika vacker som Myrtos men här är havet istället lugnare och tavernorna närmare stranden när det är dags för lunch.

Antisamos
En annan supervacker strand i närheten av Sami med galet klart vatten. Här spelades delar av filmen "Captain Corelli's mandolin" in.

Emblisi
Vacker stenstrand (runda vita stenar) nära Fiskardo. Här är det lummigt och grönt runtomkring och vattnet kristallklart. Här finns inga solsängar och parasoll att hyra.

Foki
Om man inte har hyrbil och inte vill gå allt för långt, är Foki den närmaste stranden om man bor i Fiskardo. Stranden ligger väldigt vackert längst inne i en vik. Tavernan här är däremot ingen höjdare. Inte heller här finns det solsängar och parasoller.

Lourdas
En organiserad strand med solsängar och parasoller. Kombinationen av det klara vattnet Mount Aenos i bakgrunden gör även detta till en mycket vacker strand. Ovanför stranden, uppe vid vägen, finns gott om både tavernor och affärer. Hit tar man sig enkelt med buss.

Xi
Det som gör den här stranden speciell är att den består av rödbrun sand. Här är det relativt lugnt och långgrunt, vilket gör stranden ideal för barn. Stranden har fått sitt namn av grottan bredvid stranden som ser ut som ett X.

Agios Thomas
Stranden består egentligen av två sandstränder. Den första är en mindre strand, men en mysig taverna precis ovanför och den andra är större med ett café i närheten. Båda stränderna ligger vackert innbädad i grönska.