Sevärdheter

Förutom de olika byarna på Kefalonia, har ön en del andra sevärdheter att erbjuda om man har tröttnat på att ligga på stranden.

Drongarati cave
En dropstensgrotta med fina stalagmiter och stalagtiter. En varm dag är det skönt med svalkan inne i grottan.

Mellissani lake
Melassani är en underjordisk sjö vars vatten skiftar färg med ljuset och dygnets timmar. Tillsammans med vana guider åker man i ekor in i sjön. En häftig upplevelse!

S:t Gerasimos
I klostret förvaras kvarlevorna av St Gerasimos och en gång om året (den 16 augusti) vallfärdar många troende hit för att få välsignelse när kistan öppnas. Klostret är väl värt ett besök även om det inte är den 16:e.

Ithaka
Ithaka är en grannö till Kefalonia som också är Odysseus hemö (från Odysseen). Vathi är huvudstad på Ithaka och här finns Greklands största naturliga hamn. Hit åker man med båt och på vägen passerar man många vackra vikar och små byar.

Lefkas
Från Fiskardo på norra delen av Kefalonia kan man med båt ta sig till ön Lefkas. Turen är väldigt vacker och tar ett par timmar beroende på med vilken båt man åker.

Charterbolagen brukar dessutom ordna båtutflykter, dykning och rundresor på Kefelonia för de som vill uppleva lite extra eller inte har egen hyrbil.