Hisnande vackra Kefalonia

Kefalonia är en hisnande vacker och grönskande ö i Grekland. Till denna pärla av Joniska öar har av förklarliga skäl många av charterbolagen valt att flyga, och det finns ett brett utbud av resmål.

De främsta resmålen på Kefalonia är Lassi, Fiskardo och Lixouri. Lassi är den mest turistanpassade orten, med väldigt fin strand i närheten. Fiskardo är den finare fiskebyn där allt är lite mer lyxigt. Kika runt bland sidorna för att upptäcka tips på restauranger, hotell och stränder. Missa inte heller att kika på bilderna, för en så här vacker ö gör sig faktiskt bäst på bild.

För de vetgiriga var det på Kefalonia som filmen Kapten Correllis mandolin spelades in, och det var också här, i den mysiga fiskebyn Assos, som Prins Charles och lady Diana valde att fira sin smekmånad. På måste-listan när man åker till Kefalonia står ovannämnda Fiskardo och Assos, men också den galet häftiga stranden Myrtos (bilden) och den underjordiska sjön Mellissani.

Om man vill vara bort i två veckor är ett hett tips att först bo en vecka i Lassi och utforska de södra delarna av ön, för att sedan bo några dagar i Assos följt av några dagar i Fiskardo allra längst i norr.

Så vill man ha en ö med mycket att upptäcka, otroligt vacker natur och dramatiska stränder, då ska man välja Kefalonia.

Sagt om Kefalonia

"Kefalonia är en ö i Grekland som har en slags vild skönhet vilken är mycket originell. "
(Autoeurope.se)

"Kefalonia är en fascinerande, idyllisk grön ö med fantastiska stränder, mysiga fiskebyar och goda viner."
(Solfaktor.se)

"Grönklädda Kefalonia är en ö perfekt för par och barnfamiljer med välfyllda plånböcker på jakt efter en rofylld och guldkantad semester."
(Vagabond.se)

"På Kefalonia finns en av Greklands vackraste stränder, Myrtos beach och Bill Gates sommarby Fiskardo. Men här finns också ett väldigt lugn och det är ett fortfarande ganska orört Grekland."
(Expressen.se)

 

Resa hit

Till Kefalonia åker man antingen charter eller reguljärt med SAS. Man kan också åka till Kefalonia med färja från Lefkas, vilket passar bra om man bara tänker uppehålla sig på den norra delen av Kefalonia. Till Lefkas kan man flyga med Ving. Flygtiden till Kefalonia är cirka tre timmar och den absolut bästa tiden att åka hit är i maj/juni när det är lagom varmt, allt blommar och stränderna är glest befolkade. Flygplatsen ligger 10 minuter från Lassi.

Vägarna på Kefalonia är ganska små och slingrande, speciellt vägen från Argostoli upp till Fiskardo. På plussidan är att man har en fantastisk utsikt över havet hela vägen.

Hyr gärna bil på Kefalonia för att få en chans att se mer än bara orten ni bor på. Bäst gör man i att boka hyrbil i förväg hos researrangören, det brukar vara enklast, billigast och tryggast. Man kan hyra bil på plats hos någon av de många biluthyrarna, men när man bokar i förväg via sin researrangör slipper man avgöra vilka uthyrare som är mest prisvärda och seriösa på plats.

 


Toppbilden: Dimitris Smixiotis (Flickr)

Fler resguider
Korfu, Parga, Samos, Skiathos, Santorini, Skopelos, Zakynthos