Lassi

Lassi är en utpräglad turistort som bara ligger en kort bilresa från flygplatsen på Kefalonia samt några kilometer utanför öns huvudstad Argostoli.

Fantastiska stränder
Men i Lassi så är det främst stränderna som lockar, här finns det bästa av vad Kefalonia har att erbjuda. De flesta stränder i Lassi är sandstränder, men det finns också små stränder med småsten och klappersten. Här är det lätt att tillbringa flera dagar av total avslappning, man kan hyra strandstolar och parasoll eller ta med sig eget. Många greker kommer också hit för att sola och bada, Lassi är känt för sina härliga stränder. På vissa ställen finns det möjlighet att utöva vattensporter, som till exempel vattenskoter.

De två största stränderna är Makris Gialos, en lång sandstrand som gör få besvikna, samt Platis Gialos som är en kortare bredare sandstrand som även den håller hög klass. Vid båda stränderna hittar man tavernor som serverar såväl lunch som lättare fika.

Restauranger med skiftande kvalitet
Det finns ett antal restauranger i Lassi, men det kan vara bara att kolla upp med recensioner eftersom kvaliteten på maten kan variera. Eftersom de flesta restauranger ligger utmed huvudgatan gör man klokt i att leta upp en taverna som ligger lite mer avsides. En sådan är Sto Psito som ligger vackert nere vid havet och bjuder på såväl god mat som en härlig solnedgång. Men även utmed huvudgatan går det att hitta mysiga ställen, som Sirtaki, en gemytlig taverna för matälskare som även har bra viner och cocktails.

Bra läge
Mycket i Lassi är uppbyggt runt turismen, det finns inte så många bofasta greker här. Men detta uppvägs av närheten till andra orter, som huvudstaden. Bor man i Lassi har man ett bra utgångsläge för att utforska Kefalonia. Det är enkelt att ta sig runt med hyrbil och det finns också ett antal arrangörer som anordnar dagsturer på både land och hav. Bland annat så kan man ta sig ut på dykturer. Precis utanför Lassi ligger det till exempel ett sjunket fartyg från andra världskriget. För de som föredrar det finns det också möjlighet till snorkling.

Om man hyr bil för en dag får man inte missa att köra norrut utmed kusten. Vackrare bilväg får man leta efter. Och även om vägen är slingrande så är det inga problem att köra som turist så länge man tar det lugnt och släpper förbi stressade Greker. På en dag hinner man besöka stranden Myrtos (utan tvekan den vackraste stranden på Kefalonia), äta lunch i pittoreska Assos samt avsluta dagen i den tjusiga före detta fiskebyn Fiskardo.

Perfekt för en bekväm badsemester
Lassi är verkligen det perfekta stället för en badsemester, det finns gott om bra stränder och allt är tillrättalagt. Argostoli ligger så pass nära att man kan gå, ta en lokalbuss, eller ta sig dit med taxi. Här är det mer normalt vardagsliv med fiskebåtar, butiker och ett livligt folkliv. Sedan är det skönt att åka tillbaka till Lassi för ännu mer relax och bad. Med andra ord är det ett perfekt ställe för att få ut det mesta av det bästa. Sol, bad, underbara stränder och allt annat inom räckhåll.